Uusimmat artikkelit

Contract for difference CFD

Contract for difference CFD on todella hyödyllinen kaupankäyntiväline sijoittajalle joka tietää mitä on tekemässä. CFD-kauppa tarkoittaa nimensä mukaan hinnanerosopimusta. Jos ostat CFD-kaupassa, niin silloin teet voittoa sopimushetken ja sopimuksen päättymishetken välisestä hinnannoususta. Jos taas myyt eli ”shorttaat” CFD , teet voittoa sopimushetken ja sopimuksenpäättymishetken välisestä hinnanlaskusta. Binäärioptioista CFD eroaa sillä, että voitat tai häviät hinnaneron, et asettamaasi sijoitussummaa.

Contract for difference kauppa alkoi tehdä tuloaan markkinoille 2000-luvun alussa Iso-Britanniassa.

Sen etu muihin sijoitusinstrumentteihin piilee suurelti siinä että sen avulla pystyt hyödyntämään lähes minkä tahansa kohteen arvonnousua tai -laskua. Nin sinulla on äärimmäisen helppoa esim. hajauttaa sijoituksesi kultaan, öljyyn, valuuttoihin ja osakkeisiin  pienemmälläkin alkusijoituksella.

Esim. fyysistä kultaa ostamalla tarvitsen useamman tuhannen euron alkupääoman jotta kaupankäyntikulut eivät syö liikaa arvoa sijoituksestasi, contarct for difference-kaupassa kulut taas pysyvät prosentuaalisesti samana sijoittamastasi summasta riippumatta. Kaupankäynti on nopeaa ja helppoa aloittelijalle elektronisten kaupankäyntialustojen ansiosta, joista pystyt helposti seuraamaan sijoituksiesi arvoa.

CFD-kaupankäynnissä voit realisoida voittosi milloin haluat, joten sen voidaan sanoa olevan äärimmäisen likvidi sijoitusmuoto

Ja siksi sopivan hyvin sellaiselle sijoittajalle, joka voi tarvita varojaan muuhin kohteeseen nopesti. Perinteisessä osakesijoittamisessa varojen realisointi on hyvin vaikeaa pienten epälikvidien yritysten osakkeilla. Voi olla että päiväkaupankäynti on niin vähäistä että osakkeiden muuttaminen euroiksi kestää useita viikkoja.

money2
ilmainen 25€
CFD:n hyödyntämiseen on monia tapoja, hienous piilee siinä että voit hyötyä sekä nousevista että laskevista markkinoista.

Jos esim. uskot ruplan kurssin laskevan seuraavan kuukauden aikana, voit ottaa CFD:n jonka ajanjakso on kuukausi ja myydä eli shortata ruplaa. Jos ruplan kurssi on tippunut kolmannekseen nykyisestä kuukauden kuluttua, olet kolminkertaistanut aloitussijoituksesi!

CFD-kaupan ja osakekaupan eroavaisuuksia

Contract for diffrence kauppa käydään tyypillisesti marginaaleilla.

Eli sinun tarvitsee tallettaa vain osa haluamasi osakkeen/hyödykkeen arvosta. Pörssiosakkeissa tämä on yleensä 3-30% välillä riippuen osakkeen riskisyydestä. Hävitä voit kuitenkin ostaessasi osakkeen kokonaisarvon ja myydessäsi periaatteessa jopa useamman kerran alkusijoituksesi arvon jos kaupankäynnin kohteen arvo moninkertaistuu, veikkaamasi arvonlaskun sijasta.

Tästä syystä contract for difference-kaupassa onkin hyvä yleensä käyttää stop-loss mekanismia.

Suosittelemme, että aloittaessasi CFD-kaupan, käytät maltillisia stop-loss rajoja ja aseta ne sellaisiksi, että tappion sattuessa, se ei vaikuta sinuun taloudellisesti. Hyödykkeissä ja valuutoissa tämä marginaali on paljon pienempi, tyypillisimmin 0,5-3% tämä tarkoittaa että sinun tarvitse tallettaa pienempi summa ostaaksesi samalla arvolla vipua käyttäessäsi. Marginaalin suruus riippuu pitkältä sijoituskohteen riskisyydestä, pienempiriskisillä sijoituksilla tarvitsee olla pienempi marginaali kun suuririskisillä.

Esim. sijoittaessasi Yhdysvaltojen dollarin arvonnousuun marginaali voi olla esim. 1% joten sijoittaaksesi sata euroa dollarin arvonnousuun sinulla tarvitsee olla vähintään yksi euro sijoitustilillä.

Jos taas sijoitat esim. Applen osakkeen arvonnousuun, marginaali voi olla 10% joka tarkoittaa että sinulla pitää olla tilillä vähintään 10 euroa, sadan euron sijoitusta varten. Ensimmäisessä esimerkissä jos dollarin arvo nousee yhden prosentin sijoituksesi tuplaantuu ja toisessa esimerkissä jos Applen osakkeen kurssi nousee 10% sijoituksesi tuplaantuu.

Saadaksesi voittosi sijoitustilille sinun pitää ns. sulkea positio.

Tämä tarkoittaa sitä että lopetat kaupankäynnin kyseisellä kohteella ja realisoit voittosi rahaksi. Tämä kaikki on käytännössä paljon helpompaa miltä kuulostaa, jokainen näistä toimenpiteistä onnistuu pelkästään nappia painamalla. Sinun ei tarvitse omata teknistä tietoa cfd- kauppaa käydäksesi. Sen sijaan jo tekninen tieto siitä miksi sijoitat juuri kyseiseen kohteeseen on sinulle todella hyödyllistä voittojen maksimoimiseksi.

Yksi tapa käyttää CFD:iä on myös eräänlainen ”vakuutus” omistamillesi osakkeille hinnanlaskua vastaan.

Jos esim. et halua myydä jotain tiettyä omistamaasi osaketta, vasta kun kolmen kuukauden kuluttua nykyhetkestä verotuksellisista syistä, mutta pelkäät osakkeen kurssin kuitenkin laskeva kyseisellä ajanjaksolla, voit tehdä myynti CFD:n kyseisestä osakkeesta kolmen kuukauden sopimuksella. Jos osakkeen arvo sattuu laskemaan, CFD:stä saamasi tuotto korvaa tämän.

Valuuttakaupassa kun käydään kauppaa tietystä valuutasta ja voit ostaa sitä haluamasi määrän, CFD kaupankäynnissä instrumentti vaihtuu sen mukaan minkä hinnan erosta lyöt vetoa.

Kussakin kaupankäynnin kohteena olevassa instrumentissa, on se sitten raaka-ainetta, kultaa, osakkeita, tai indeksi, on tietty minimimäärä tai yksikkö, josta vetoa voi lyödä. Raaka-aineissa kuten öljyssä tämä minimi määrä on yksi tynnyri ja sen hinta, kullassa yksikkönä on unssi ja indekseissä yksi osuus. Tämä on pienin yksikkö, josta hinnanerosopimuksen eli CFD:n voi tehdä.

CFD- kaupassa ei missään vaiheessa omisteta kaupankohteena olevaa raaka-ainetta tai indeksiosuutta, vaan lyödään vain vetoa kohteena olevan instrumentin tulevasta hintakehityksestä.

CFD-kaupan etuja on, että kaupankäynti on nopeaa, tappiota on helppo rajata käyttämällä Stop-Loss rajoituksia, voit tehdä voittoa kohteena olevan instrumentin arvon noususta ja laskusta, sekä saat mukavasti hajautettua sijoitussalkkuasi.

Lisäämällä contract for difference sijoituksia salkkuusi saat oivallisesti hajautettua sijoituksiasi ja sinun on mahdollista käydä kauppaa osakkeiden lisäksi myös valuutoilla, raaka-aineilla (esim. kulta), indekseillä ja hyödykkeillä.

Parhaat paikat cfd-sijoittamiseen löytyvät sijoitustarjoukset välilehdeltämme.

Kokonaisarvosanaksi CFD-kaupalle annamme 4,7 tähtea viidestä.

Tämä loistavien monipuolisten hyödyntämismahdollisuuksien vuoksi. Jos sinulla on hyvää näkemystä, voit tehdä voittoa sekä nousu- että laskukausina, mahdollisuuksiasi rajoittaa käytännössä vain oma mielikuvituksesi!

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Investopedia: introduction to CFDs

Nasdaq: Contract for difference

 

Tästä linkistä takaisin sijoitusvinkin etusivullle

Copyright sijoitusvinkki.com 2015

Updated 3.3.2015

Contract for difference CFD on 18.12.2014 rated 4.7 of 5

Leave a comment