Uusimmat artikkelit

Valuuttakauppa

Valuuttakauppa valuuttamarkkinoilla, on ylivoimaisesti suurin markkina maailmassa.

Tähän osallistuvat pääasiassa kaikki suurimmat kansainväliset pankit. Finanssilaitokset ympäri maailman toimivat kaupan ankkureina kellon ympäri arkipäivisin. Valuuttamarkkinoiden toiminta määrää valuuttojen arvon suhteessa toisiinsa. Valuuttamarkkinat poikkeavat muista markkinoista siinä, että summat ovat tavallisesti paljon suurempia, keskimääräinen kaupankäyntikokonaissumma maailmassa on tällä hetkellä yli kolme biljoonaa dollaria päivässä.

punta2

 

Kaupankäynti valuuttamarkkinoilla perustuu valuuttojen välisiin kurssivaihteluihin.

sijoittaja voi tehdä kauppaa haluamallaan rahamäärällä. Valuuttakaupassa on suosittua käyttää ns. vipuvaikutusta. Ts. Jos sijoitat 100€ ja käytät kymmenenkertaista vipua 1% nousu arvossa nostaa sijoituksesi määrää 10€ jos taas arvonnousu on 10% pääomasi kaksinkertaistuu. Tällä tavoin pienelläkin kurssivaihtelulla on mahdollista tehdä suuria voittoja. Valuuttakauppa muistuttaa hyvin paljon pörssissä käytävää osakekauppaa, on sinun itsesi tiedoista ja taidoista kiinni kuinka hyvin tulet menestymään.

Yllä kuvassa 15 sekuntin välein päivittyvä ristitaulukko valuuttojen tämänhetkisistä kursseista.

Nyt voit aloittaa valuuttakaupan aivan pienelläkin rahalla. Eräs suosittu tapa on yrittää oppia tunnistamaan kurssimuutokset. Useasti valuuttakurssit ”sahaavat” jonkun tiettyjen arvojen välillä. Ostamalla kun arvo on aallonpohjalla ja myymällä kun arvo aallonharjalla tekee tällä tavalla voittoa.

ilmainen 25€

Valuuttamarkkinat ovat likvidit

Valuuttakauppa, kuten sanottua, on maailman suurin yksittäinen markkina, mutta samalla se tekee siitä kaikkein likvideimmän.

Päivittäinen vaihto on käytännössä kaikilla valuutoilla niin suurta, että yksittäinen Matti Meikäläinen saa huoletta vaihdettua kaikki haluamansa rahat toiseen valuttaan heti ilman, että tarvitsee huolehtia sen kurssin muutoksesta saati kurssin tahallisesta manipulaatiosta. Valuuttakaupan likvidiys takaa sen, että voit helposti vaihtaa haluamasi valuuttaa toiseksi ja ostaa ja myydä valuuttaa silloin kun parhaaksi näet. Rahojen ”säilyttäminen” toisessa valuutassa voi olla riskinhallintaa suojaksi, tai strategia tehdäksesi suoranaista voittoa kurssivaihteluilla.

Likvidit markkinat takaavat valuutan myynnin onnistuvan silloin kun niin parhaaksi näet mihin aikaan vuorokaudesta tahansa.

Niin sanottu ”päivätreidaaja”, joka ostaa ja myy useita kertoja päivässä, voi tehdä paljonkin voittoa päivittäisen sahausliikkeen ”aallonpohjalla” ostamalla ja ”aallonharjalla” myynneillä. Toki se vaatii taitoa, ehkä vähän tuuria ja pääomaa hiukan enemmän. Mutta pidemmän ajan kurssivaihteluilla toiminta ei ole aivan niin hektistä ja isomassa mittakaavassa sahausliikkeen aallonpituus voi olla viikkoja, kuukausia ja jopa vuosia kun kurssi tuntuu liikkuvan enimmäkseen yhteen suuntaan kerrallaan.

Näillä pidemmänajan sijoituksilla eri valuuttoihin, ihan tavallinenkin joka paikan sijoittaja voi tehdä sievoista tiliä seuraamalla ihan uutisista vaan maailman menoa ja ennusteita ja koettaa näistä päätellä mitä valuuttoja kannattaa ehkä siinä kohtaa ostaa ja myydä. Tulevaisuudella spekulointi ja sen epävarmuudesta hyötymien on monissa sijoitusmuodoissa osa pelinhenkeä, idioottivarmaa rahasampoa kun ei ainakaan kovin moni vielä ole keksinyt.

 

Valuuttakurssit

Valuuttakaupan hyödyntäminen

Esimerkkinä valuuttakaupan hyödyntämisestä.

Venäjän Ruplan kurssi on suhteessa Euroon laskenut kesästä 2014 saman vuoden loppuun mennessä arvosta 0,021400 arvoon 0,014412. Eli yhdellä ruplalla sai 0,021 euroa kesällä ja joulukuussa enää 0,144 euroa. Ostamalla nyt ruplia ja uskomalla siihen, että kurssi palautuu esimerkiksi seuraavan vuoden aikana viime kesän tasolle, voisi tehdä kurssinoususta voittoa 0,021/0,014= 1,5 eli 50% tuottoa sijoitetulle pääomalle.

Tämä voisi tapahtua, esimerkiksi jos EU ja yhdysvallat poistaisivat talouspakotteet ja Ukrainan kriisi laukeaisi ja sitä kautta tilanne tasaantuisi. Toisaalta taas ruplina omaisuuttaan säilyttävä venäläinen olisi voinut ostaa dollareita paremmalla kurssilla alkusyksystä ja tajutessaan tilanteen vakavuuden ja ruplan tulevan kurssin kehityksen, ostaa nyt ruplia taas halvalla ja olisi näin voinut hyötyä valuuttakurssien erosta.

Heinäkuun kurssilla (USD-RUB 34,37) ostaessaan dollareita hän olisi joutunut maksamaan yhdestä dollarista 34,37 ruplaa ja joulukuun kurssilla (USD-RUB 56,36) myydessään saisi nyt jokaisesta dollaristaan 56,36 ruplaa takaisin. Puolessa vuodessa olisi ollut saatavilla yli 60 prosentin tuotto pääomalle ennakoimalla, varautumalla ja ottamalla hallittua riskiä.

Valuuttakauppa-analyysi ja trendien tunnistaminen

Valuuttakaupassa niin kuin missä tahansa muussa sijoitusmuodossa, on tärkeää seurata kokeneiden ammattilaisten oppeja.

Sinun tulee oppia tunnistamaan ns. trendejä eli valuuttakurssien liikkeitä joissa toistuu jokin tietty hyödynnettävissä oleva kaava. Alussa tällaiten kaavojen havaitseminen ilman apua voi olla hyvin vaikeaa, tästä syystä suosittelemmekin aloittelijalle  jäsenyyden hankkimista forextrendystä, forextrendyssä on kattava valikoima opetusmateriaalia trendien tunnistamiseen ja ajankohtaisia trendeja.

Saat myös halutessasi sähköpostiisi hälytyksiä, kun syntyy uusia trendejä ja korrelaatioita tiettyjen valuuttojen kurssien liikkeissä joita pystyt hyödyntämään. Opetusmateriaaliin kuuluu useuta artikkeleita ja opetusvideoita joissa kokeneet ammattilaiset näyttävät sinulle kädestäpitäen kuinka he tienaavat valuuttakaupan avulla. Sinulle myös opetetaan kuinka hyödyntää tuntemattomampien valuuttojen arvojen muutoksia, näitten trendit eroavat monessa kohtaa isommista valuuutoista ja ammattilaiset pysyvätkin usein niistä erosta arvaamattomuuten takia.

Jäsenyyden hinta on 37$ neljä kertaa vuodessa, Sinulla on 60 päivän tyytyväisyystakuu, jolloin voit perua tilauksen ja saat rahasi jos et ole palveluun täysin tyytyväinen forextrendyyn pääset tästä linkistä.

 

Missä pääsen aloittamaan valuuttakaupan?

Tekniseen treidaukseen ja analyysiin on myös tarjolla useita eri välineitä, nämä on toki mahdollista googlettaa, parhaat tarjoukset valuuttakauppaan löytyy sijoitustarjoukset välilehdeltämmme, jonne pääset tästä linkistä.

Kokonaisarvosanaksi valuuttakauppasijoittamiselle annamme 4,5 tähteä.

Tämä siitä johtuen, että valuuttamarkkinat tarjoavat erittäin kiinnostavan tilaisuuden sijoittajalle, joka on valmis tekemään paljon työtä ja analyysejä, mahdollisuuksia on lähes rajattomasti, mutta voitot eivät missään nimessä tule helpolla haastavilla kansainvälisillä markkinoilla. Jos et jaksa perehtyä tarkkaan markkinoihin ja haluat äärimmäistä turvaa omaisuudellesi, suosittelemme sen sijaa kultaan sijoittamista.

Hyödyllisiä linkkejä:

Valuuttamarkkinat englanniksi: Wikipedia

Kuinka laskea vaihtokurssit: Investopedia englanniksi

 

Takaisin sijoitusvinkin etusivulle

Copyright sijoitusvinkki.com 2015

Updated 1.3.2015

Valuuttakauppa on 16.12.2014 rated 4.5 of 5

Leave a comment