Uusimmat artikkelit

Kiinan ja Aasian markkinoille sijoittaminen

Kiinan ja Aasian markkinoille sijoittaminen

Kiinan ja Aasian markkinoille sijoittaminen houkuttelee lisää tuottoja etsiviä sijoittajia jatkuvasti. Kiinan talouskasvusta on uutisoitu koko 2000-luvun ajan säännöllisesti, eikä syyttä. Nykyisen talousmahdin kokonaistuotannon arvo on kasvanut noin 10 % keskimääräisellä vuosivauhdilla jo kolmenkymmenen vuoden ajan talousuudistuksen jälkeen, joka tehtiin vuonna 1978. Tuotannon arvo on useampi kymmenkertaistunut näiden vuosien aikana. Tämä on johtanut siihen, että tuoreimmissa uutisissa vuodelta 2014, Kiinan talouden ostovoimakorjattu BKT, ohitti Yhdysvaltojen tason. Ostovoimakorjaamaton BKT sen sijaan on vielä Yhdysvaltojen kokonaistuotannon arvosta kaukana jäljessä.

Kiinan talous perustuu voimakkaasti perusteollisuuteen kuten rauta, teräs, koneet, aseet, kivihiili ja polttoaineet. Kiina on myös maailmansuurin alumiinin tuottaja.

Näillä perusraaka-aineilla on kysyntää melko tasaisesti ja niitä käytetään useilla toimialoilla ja rakentamisessa. Tämä luo vankan pohjan Kiinan talouskasvulle ja sen jatkuvuuden edellytyksille jatkossakin.

Mitä tämä tarkoittaa sijoittajan näkökulmasta?

Aasian markkinoiden pitkään jatkunut kasvu on luonut todella hyvät mahdollisuudet saada pääomalleen erittäin korkeaa tuottoa jo pidemmän aikaa.

Jopa Eurooppaa ja Yhdysvaltoja koetelleet finanssikriisit ja niistä pitkittynyt talouden toipuminen eivät ole hetkauttaneet Kiinan talouskasvua niin rajusti kuin mitä niistä on täällä kärsitty. Ylen uutisissa 20.1.2015: ”Kiinan talouskasvu hidastui enemmän kuin vuosiin, mutta odotettua vähemmän”, kerrotaan kuinka kasvu on hieman hidastunut, mutta ylsi silti 7,4 prosentin kasvuun edellisvuodesta.

Tämä kuulostaa huikealta kasvulta kun EU laahaa nollakasvun tietämillä ja Suomessa BKT itse asiassa supistuu kolmatta vuotta perättäin. Kasvua ei siis ole lainkaan ja kokonaistuotanto jopa supistuu. Jo 7,4 % kasvulla olisi monet kansantalouden huoltotase- ongelmat ja rakennemuutokset selätetty. Kiinan markkinat kulkevat siis kuin juna vastavirtaan, kun Eurooppa sakkaa.

Kiinan ja Aasian markkinat houkuttelevat sijoittajia.

ilmainen 25€

Miksi  Kiinan ja Aasian markkinoille sijoittaminen kannattaa?

Se, mikä tästä kasvusta tekee poikkeuksellista, on kasvun jatkuminen jo useita kymmeniä vuosia ja ennusteiden mukaan, sen uskotaan jatkuvan voimakkaana vielä seuraavat parikymmentä vuotta.

Edelleen on siis mahdollisuus huomattavasti Euroopan ja jopa Yhdysvaltojen markkinoita korkeampiin vuosittaisiin tuottoihin. Myös kotimainen talousjulkaisu Arvopaperi uutisoi syksyllä 2014 ”Osakesijoittaja, nyt katse Aasiaan”, ja kertoi merkkien viittaavan Kiinan teollisuuden vahvistumisesta viidettä kuukautta peräkkäin. Tästä seurasi Kiinalaisten osakkeiden 8 % kurssi nousu kuukaudessa.

Ylipäätään Kiinan talouden vahvistuminen ja voimakas kasvu vetää koko Aasian taloutta kasvuun. Uutisen mukaan Aasialaisten osakkeiden odotetaan menestyvän lähitulevaisuudessa paremmin kuin osakkeet keskimäärin. Niiden kiinnostavuuteen osasyynä on niiden maltillinen hinnoittelu, talouden yleinen vahvistuminen Kiinassa ja sitä kautta sijoittajien luottamuksen yleinen vahvistuminen.

Aasialaisosakkeet eivät myöskään ole niin taipuvaisia yliarvostukseen kuin Yhdysvaltalaisosakkeet, joissa on uumoiltu orastavan kuplan alkua taas, kun osakekurssit ovat nousseet ehkä liiankin nopeasti 2011 jälkeen verrattuna yritysten todellisiin tilauskantoihin ja kannattavuuteen.

Kuplaa tai ei Yhdysvaltalaisosakkeissa, niin niiden arvostukset ovat jo melko korkealla. Aasian markkinoille sijoittamalla saa todennäköisesti seuraavien vuosien parhaat tuotot kun pääsee ostamaan suhteessa halvemmalla vielä, näin ainakin Arvopaperin uutisen mukaan.

Uutinen viestii laajemminkin kehittyvien markkinoiden, kuten Aasian, nopeampaa kasvuvauhtia verrattuna länsimaisiin Euroopan ja Yhdysvaltojen markkinoihin. Huomionarvoisena seikkana uutisessa mainitaan kehittyvien markkinoiden kasvaneen edellisen 7 vuoden aikana yhdeksän kertaa enemmän, kuin kehittyneet länsimarkkinat.

 

Kuinka voin sijoittaa Kiinan ja Aasian markkinoille?

Kiinan ja Aasian markkinoille kannattaa sijoittaa hyvällä tuotto-odotuksella ja tulevaisuuden näkymillä.  Näin sinullakin on mahdollisuus saada pitkällä-aikavälillä salkuusi tuntuvaa kasvua. Sijoitat sitten suoraan  Kiinalaisten tai Aasialais yritysten osakkeisiin tai Aasian markkinoille hajautettuihin indexirahastoihin, niin meidän suosituksemme näihin markkinoihin sijoittamiseksi on sijoittaa sijoitustarjoukset välilehdessä löytyvissä yhtiöissä.Osakesijoittamisesta ja indexisijoittamisesta löydät lisää tietoa niitä koskevista artikkeleistamme.

Takaisin etusivulle

Copyright sijoitusvinkki.com 2015

Updated 2.3.2015

Leave a comment