Uusimmat artikkelit

Kuinka sijoittaa tuottavammin?

Kuinka sijoittaa tuottavammin?

Kuinka voisin sijoittaa tuottavammin pitkässä juoksussa?

Osakesijoittamista ja yksittäisten osakkeiden poimintaa voi toteuttaa monella eri tavalla. Toiset sijoittavat täysin ilman strategiaa ja toiset soveltaen jotain omaa tai jonkun toisen hyväksi havaitsemaa strategiaa. Tyypillinen Suomalainen sijoittaa kuitenkin noudattamatta mitään kummempaa strategiaa, niin sanotulta kankkutuntumalta, sellaisiin yrityksiin, jotka itseä sattuu miellyttämään ja joiden menestykseen uskoo jatkossa.

Usein jos sijoittaa lähinnä ”mututuntumalla” ja yhtään liian lyhyellä sijoitushorisontilla, yrittäen toteuttaa ”osta halvalla, myy kalliilla” -tyyppistä kauppamiehen strategiaa, päätyy ennemminkin ostamaan kalliilla ja myymään halvalla. Hetkellistä kurssilaskua ei kestetä ja myydään hädissään tappiolla omistukset pois. Tällaista sijoittajaa kutsutaan englanniksi leikkisästi ”Sheep”, eli lampaaksi. Lammas seuraa sijoitusneuvoissa omaa pankkitätiä, sukulaista, ystävää tai muuta, jonka ohjeiden mukaan tai kopioimalla sijoittaa varojaan, itse tekemättä mitään analyysiä sijoituskohteestaan. He yleensä menestyvät huonoiten sijoituksissaan.

Tällainen kankulta sijoittaminen voi toimia jotenkuten, jos salkku on hajautettu riittävästi maantieteellisti eri markkinoille ja useampiin eri toimialoihin useisiin eri yrityksiin, sekä jos malttaa pitää osakkeita riittävän pitkään. Pidemmällä ajalla osakkeet keskimäärin tuottavat enemmän, kuin rahojen lepuuttelu pankkitilillä ja aika ehtii tasoittaa satunnaista vaihtelua. Jos haluat rahoillesi oikeata tuottoa ja kilpailuhenkisyytesi pakottaa sinut voittamaan markkinaindeksin, niin seuraavaksi käymme läpi muutaman sijoitusstrategian, joihin kannattaa tutustua sijoittaessaan osakkeisiin.

Sijoittaminen historiallisesti menestyneisiin yrityksiin – sijoitusstrategia

Monet etsivät sopivia sijoituskohteita sen perusteella, miten yritys on menestynyt menneisyydessä.

Tämä voi antaa osviittaa hieman, miten tämä yritys ehkä tulee menestymään myös tulevaisuudessa, mutta tämä ei ole kovin vahva indikaattori. Markkinat ovat voineet muuttua, yritys voi tehdä uuden strategisen linjauksen, joka voi suistaa sen raiteiltaan, tai kilpailija keksii jotain mullistavaa, joka muuttaa koko alan. Toki yrityksen menneisyyttä on hyvä katsoa, mutta tärkeämpää olisi suunnata katse tulevaisuuteen ja yrityksen menestymisen mahdollisuuksiin tulevaisuudessa.

Osta ja pidä – sijoitusstrategia

Osta ja pidä – sijoitusstrategiassa tavoitteena on pitää osakkeet ”ikuisesti” tai ainakin niin kauan kunnes sijoitus on aikojen saatossa kasvanut huomattavasti ja haluat käyttää omistusta eläkepäivillä tai antaa sen eteenpäin esimerkiksi perintönä. Pitkällä aikavälillä on saatavilla kaikkein korkein tuotto sijoitukselle.

Arvosijoittaminen

Arvosijoittaminen, Englanniksi Value investment- strategiassa pyritään ostamaan sellaisten yrityksien osakkeita, jotka ovat aliarvostettuja syystä tai toisesta ja ostaa halvalla osakkeita, joiden arvon pitäisi olla korkeampi ja joka todennäköisesti tulee nousemaan lähitulevaisuudessa.

Kasvusijoittaminen

Kasvusijoittamisessa olennaista on tunnistaa yritys, jolla on omalla markkinallaan hyvä kasvupotentiaali ja jonka odotetaan tuottavan korkeampia tuottoja kuin muut saman alan yritykset. Näin kasvusijoittaja saa maksimaalisen arvonnousun sijoitukselleen ja korkeamman, kuin sen alan yrityksissä keskimäärin.

Laskevia markkinoita kannattaa hyödyntää sijoittamisessa

Laskevia markkinoita kannattaa hyödyntää sijoittamisessa

ilmainen 25€

Laskusuhdanteessa sijoittaminen – sijoitusstrategiana

Eräät sijoittajat hyödyntävät markkinoiden laskua ja ostavat paljon osakkeita kun markkina on jonkin aikaa laskenut. Yrityksien tulee toki olla hyviä omalla toimialallaan, mutta ideana ostaa selkeästi huippupiikkejä halvemmalla hinnalla laskevilla markkinoilla. Näiden yritysten tulee olla pitkänaikavälin sijoituksia, ja niiden osakkeita tankataan omaan salkkuun aika-ajoin laskevilla markkinoilla. Tätä kautta haetaan pitkänajan tuottoja.

Hyviä kriteerejä tällaisten yritysten ostamiseksi on, että sen tulisi olla kasvavalla toimialalla, jolloin tulevaisuudessa on odotettavissa kysyntää sen tarjoamille tuotteille ja palveluille. Yritys ei saisi olla kovin haavoittuva kilpailijoiden tekemisille, vaan sillä tulisi olla vahva markkina-asema ja omanlainen tuote tai konsepti. Olisi varsin suotavaa, että yrityksen tulot olisivat nousevassa trendissä jopa haastavassakin markkinatilanteessa. Sijoituskohteena olevan yrityksen olisi myös hyvä olla joustava ja sopeutuvainen, jolloin kannattavuus säilyy laskevillakin markkinoilla.

Yllä on nyt esitelty muutamia vinkkejä, joita kannattaa hyödyntää omia sijoituskohteitaan etisessä ja omaa strategiaansa muotoillessa. Yritysten ja niiden markkinoiden tutkiminen vie toki aikaa, mutta saattaa palkita pitkässä juoksussa ruhtinaallisesti. Ei se raha puussa kasva, vaan vaatii opiskelua sijoittamisesta, tiedon etsintää ja pitkäjänteisyyttä.

Perinteisestä osakesijoittamisesta saa hyvää turvaa salkun arvon pitkäaikaseen kasvattamiseen ja varallisuuden kartuttamiseen. Jos mielii nopeampi tuottoja, niin parempia vaihtoehtoja voi olla hyödyntää binäärioptioita, warrantteja tai valuuttakauppaa. Osakesijoittaminen on kuitenkin suhteessa vähäriskisempää ja sitä ei suositella korvattavan kokonaan korkeamman riskin johdannaisilla. Parhaat sijoituspaikat löytyvät sijoitustarjoukset välilehdeltä, siellä olevissa firmoissa pääset helposti kokeilemaan neuvojamme käytännössä.

Etusivulle

Copyright sijoitusvinkki.com 2015

Updated 2.3.2015

Leave a comment