Uusimmat artikkelit

Rahaa nopeasti sijoittamalla?

Rahaa nopeasti sijoittamalla? Onko se ylipäätään mahdollista? Olemme monessa artikkelissa kertoneet, että sijoittamalla rikastuminen edellyttää pitkäjänteisyyttä, hyviä hermoja ja kykyä ajatella vuosien päähän. Nyky-yhteiskunnassa vallitsee kuitenkin ”instant gratification” mieliala jossa tarpeet tulee saada tyydytettyä sillä hetkellä kun mielihalu iskee. Ollaan valmiita ottamaan pikalainoja joiden korko voi jopa ylittää lainasumman, ei mietitä millä tavoin laina pystytään maksamaan takaisin, tuhotaan omat luottotiedot ja tällä tavoin menetetään monia tulevaisuuden mahdollisuuksia kun ei kyetä ajattelemaan omaa napaa pidemälle.

Miksi niin moni ei ole valmis ajattelemaan seuraavaa päivää pidemmälle? Miksi wincapitan tapaiset huijaukset saavat vuosi toisensa jälkeen tuhansia ihmisiä mukaan nopean rahan toivossa? Miksi Suomalaiset laittavat miljoonia lottoon viikko toisensa jälkeen, vaikka pelaajille jaetaan voittoina vain 41,1% pelatuista rahoista? Minkä takia indeksisijoittaminen ei ole saanut suuren massan suosiota, vaikka on vaihtoehtona äärimmäisen pienikuluinen, helppo aloittaa ja pitkällä aikavälillä todella hyvin voittoa tuottava menetelmä?

 

Miksi haetaan hetkellistä tyytyväisyyttä tulevaisuuden kustannuksella?

Vastaus löytyy luultavasti paljon syvemmältä kuin voisi kuvitella. Miksi kärsiä, jos annetaan mahdollisuus nauttia? Huominen ei ole koskaan 100% varmaa, niin sen voi riskeerata tämän hetken nautinnon maksimoimiseksi. Pieniä rahasummia ollaan myös valmis uhraamaan, jos se antaa mahdollisuuden isoihin voittoihin? Kymmeniä tuhansia vuosia sitten kivikautisena aikana jokapäiväinen selviytyminen oli taistelua, ihminen on ohjelmoitu asettamaan sen hetkiset tarpeet, vuosien päässä olevien tavoitteiden edelle jos kyse on selviytymisestä. Mitä hyötyä on tuhannesta oravannahasta jos sinulla ei ole lihaa jolla ravita itsesi?

Tämän päivän Suomessa kellään ei ole kuitenkaan kyse siitä saako ravintoa vai kuoleeko nälkään. Ketään ei myöskään jätetä kadulle kuolemaan. Joten olisi rationaalista ajatella myös vuosien päässä olevaa tapahtumahorisonttia. Kuinka tyytyväinen olen jos elämäni etenee nykyistä tahtia? Olenko saavuttanut viimeisimpien kuukausien aikana jotain sellaista mitä voin myöhemmin katsoa ylpeänä? Onko minulla selvät tavoitteet millaiseksi haluan kehittyä ihmisenä? Miten taloudellinen tilanteeni mahdollistaa tämän ja tulevaisuudessa? Moni unelmoi taloudellisesta riippumattomuudesta, mutta harva on valmis tekemään uhrauksia sen eteen.
ilmainen 25€

Viisi kysymystä jotka kertovat tuleeko sinusta rikas

Jukka Oksaharju kirjoitti taannoin erinomaisessa talousblogissaan William Ammons ja Bryan Noethin Federal Reserven haarakonttorin julkaisemasta kyselystä, jossa selvitettiin viiden yksinkertaisen kysymyksen avulla tuleeko henkilöstä rikas. Kysymykset ja tutkimus löytyvät englanniksi tästä linkistä. Tutkimuksessa selvisi, että henkilöt jotka säästivät rahaa, joilla ei ollut maksuja myöhässä, jotka eivät käyttäneet luottokorttiaan tappiin asti, pitivät 10% omaisuudestaan likvidinä käyttövarana ja joiden vuosittaiset velanhoitokustannukset jäivät alle 40% nettovarallisuudesta korreloi vahvasti siihen nähden kuinka hyvin henkilöt tulevat menestymään taloudellisesti tulevaisuudessa.

Ts. pitkäjänteisyys säästämisessä tullaan palkitsemaan hyvänä taloudellisena tilanteena tulevaisuudessa. Alijäämällä eläminen taas tulee kostautumaan kohtuuttoman suurina lainanhoitokuluina tulevaisuudessa. Huomioitavaa tutkimuksessa on mm. se että se arvosti omaisuuttaan likvidinä varoina pitäviä, esim. asuntosijoittamisen sijasta arvostettiin bondeihin rahojansa pistäneitä. Suomessa on asuntosäästäminen hyvin vahvassa roolissa, paras tapa rikastumiseen se ei kuitenkaan ole. Osakemarkkinoiden pitkän ajan tuotto ylittää säännönmukaisesti asuntojen arvonnousun, vaikkakin vuokratuotto lisää kokonaistuottoa.

 

Onko sijoittamalla mahdollista rikastua nopeasti?

Pääsemme lopulta alkuperäiseen kysymykseen onko sijoittamalla mahdollisuus rikastua nopeasti? Parasta sijoittamisessa muihin keinoihin verrattuna ,että voit valita melko vapaasti itsellesi sopivan riski/tuotto profiilin. Jos haluat ottaa suuria riskejä saadaksesi suuria tuottoja, se on äärimmäisen helppoa. Jos taas haluat kartuttaa omaisuuttasi hiljaa mutta varmasti sekin vaihtoehto on äärimmäisen helposti käytettävissä. Loton tapaan et pääse alkuun ihan muutamalla eurolla, mutta toisaalta sinun ei myöskään tarvitse tyytyä 41% palautukseen. Seuraavaksi luettelemme muutamia suuririskisiä, mutta nopeasti tuottavia sijoitusvaihtoehtoja:

Binäärioptiot:

Kutsutaan myös nimellä kaikki tai ei mitään optiot. Valitset kahdesta vaihtoehdosta ja jos osut oikeaan, voitat. Tarkemmin tietoa omassa artikkelissa tästä linkistä

Valuuttakauppa:

Valuuttakaupassa sinulla on mahdollisuus velkavivun käyttöön joka mahdollistaa suuretkin voitot lyhyessä ajassa. Esim. jos käytät 200-kertaista vipua, 1% kasvu arvossa saa sinun sijoituksesi kolminkertaistumaan. Tarkemmin tietoa omassa artikkelissa

Contract for difference:

Contract for diffrencissä voitat/häviät sijoitushetken-erääntymishetken välisen hinnan eron. Mahdollisuus myös valuuttakaupan tapaan velkavivun käyttöön jolla tuotot/riskit saa halutessaan hyvinkin suuriksi. Lisää omassa artikkelissa

Bitcoin ja Litecoin sijoittaminen

Bitcoinin ja Litecoin ovat kryptovaluuttoja joiden arvonheilahtelut ovat olleet valtavia viime vuosina. Alkuaikana Bitcoiniin sijoittaneet ovat monituhatkertaistaneet sijoituksensa. Muista kryptovaluutoista suosittelemme pysymään erossa, moni huijari on yrittänyt tulla pyramidihuijauksillaan kryptovaluuttamarkkinoille ratsastaen Bitcoinin viime vuosien suosiolla. Lisätietoa omassa artikkelissaan.

Warrantit.

Warrantit ovat johdannaisia joiden arvonmuutokset ovat osakkeita suuremmat. Lisää omassa artikkelissaan.

Suosituksena meillä on kuitenkin perinteisemmät sijoittamisen keinot. Edullisimmat ja luotettavimmat vaihtoehdot löytyvät sijoitustarjouksistammePitkäjänteinen sijoituskohteiden opiskelu ja taustatyö ennen sijoituspäätösten tekemistä ja kärsivällisyys, ovat niitä ominaisuuksia joilla kaikki miljardöörit, jotka ovat aloittanee alusta, ovat omaisuutensa tehneet.

Vaikka sinulle olisi kertynyt ikää, niin älä ajattele, että olisi liian myöhäistä aloittaa. Pienestä omaisuudesta varojen kartuttaminen voi tuntua alussa turhauttavalta ja paikoin hitaalta touhulta, mutta muista korkoa-korolle efektin vaikutus, niin huomaatkin, että vaurastuminen ei olekaan niin hidas prosessi mitä voisi alkuun luulla. Emme suosittele menneisyyden liikaa murehtimista, mutta pienillä laskelmilla saat helposti selville kuinka suuren omaisuuden olisitkaan voinut jo kerryttää jos olisit päättänyt aloittaa sijoittamisen kymmenen vuotta sitten. Joten älä aikaile enää yhtään, vaan aloita sijoittaminen jo tänään, vaurastuminen odottaa sinua nurkan takana!

 

Etusivulle

Copyright Sijoitusvinkki.com 2015

Updated 12.3.2015

 

Leave a comment