Uusimmat artikkelit

Osakesijoittaminen

This topic contains 4 replies, has 2 voices, and was last updated by  Sijoitusvinkki 1 year, 9 months ago.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #173 Reply

  Sijoitusvinkki
  Keymaster

  Keskustelua osakesijoittamisesta

  #723 Reply

  Ari

  Moikka, osakkeen valinnasta olisi pari kysymystä. Msitä oikein kannattaa lähteä liikkeelle, tuntuu että vaihetoehtoja on niin paljon tuolla? Kirjotitte että pienten yritysten osakkeita kannattaa analysoida, millä määritelmällä tuo pieni yritys oikein katsotaan?

  #724 Reply

  Sijoitusvinkki

  Terve Ari, tärkein tietolähde on yrityksen tilinpäätös, kirjoitimme siitä enemmän artikkelissamme Pienyrityksellä tarkoitimme tässä yhteydessä sellaisia joista esim. isot sijoitusrahastot eivät ole kiinnostuneita, tämän saat selville esim. yrityksen osakkeenomistajalistasta, kuitenkin tärkein tekijä on aliarvostetun osakkeen löytäminen, kaikki pienyritykset eivät ole aliarvostettuja, mutta niitten joukosta voi helpommin löytää sellaisia.

  #1044 Reply

  JJ

  Moi, mitä osakkeita tällä hetkellä ostaisitte jos pitäisi valita vaikka viisi yhtiötä joita jokaista ostaa tuhannella eurolla?

  #1046 Reply

  Sijoitusvinkki
  Keymaster

  Moi JJ

  Osakkeiden hankinta riippuu täysin tavoitteistasi ja aiemmista omistuksistasi salkussa. Jos haluat osinkoa tasaisesti maksavan vakavaraisen lypsylehmän, sinun täytyy sijoittaa aivan eri yhthiöihin kuin jos haluat ottaa riskiä nuoriin kasvuyrityksiin sijoittamalla ja potentiaalisesti muutamassa kohteessa jopa epäonnistua ja muutamassa saatat onnistua isostikin löytämällä sen oikean kultakimpaleen ja sitä kautta tehdä suuret tuotot. Toisaalta jos olet vasta aloittamassa sijoittamista niin 5 yritykseen hajauttaminen on liian vähäistä, ja silloin kannattaa harkita esimerkiksi jotakin indexirahastoa johon laittaisit tuon 5000 €. Indeksirahastolla sijoitat markkinoiden keskimääräiseeen kasvuun, osakkeissa taas pitäisi löytää aliarvotetut helmet, muutoin niiden tuotto noin pienellä hajautuksella on ihan sattuman kauppaa vaikka valitsisit mielestäsi 5 hyvää yritystä. Toivottavasti tästä oli apua pohtiessasi sijoitustesi allokointia.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Reply To: Osakesijoittaminen
Your information:
77 + = 81

binäärioptio robotti